Het pand aan de Lange Haven dateert uit 1714, hier heeft de firma Daniël Visser & zonen, hun eerste aanzet gegeven voor de distilleerderij “De graauwe Hengst”, dit omdat het pand op nummer 28 de naam al droeg. Het pand was de naamgever van het merk en niet andersom.

Vanaf de jaren ’70 is er al horeca gevestigd in het pand 24-26. Als eerste was hier de “Kleine Visser”. Deze heeft de naam gekregen van de grondlegger van de distilleerderij Daniël Visser.  Dit Frans georiënteerde restaurant heeft gedraaid tot begin jaren negentig, waarna het overging in het tapasrestaurant “Perrito Caliente” . Deze zaak, welke bekender was onder de naam “De Tapasboot” heeft hier ruim 15 jaar kleur en smaak aan de Lange Haven gebracht. De geuzennaam “De Tapasboot” komt door het gezellige ponton aan de Lange Haven, waar het ’s zomers heerlijk vertoeven is aan de zonnigste plaats van Schiedam.

Hierna kwam er op de Lange Haven voor 10 jaar lang een Italiaans restaurant ”Prego”. Dit Italiaanse eetcafé was een mooie mix van de historie van het pand en de huidige wereld. Dit komt samen in een sfeervolle zaak met mooie Italiaanse gerechten en dito wijnen.

Ook is het ponton aan de Lange Haven blijven liggen. Hier kunt u dus bij mooi weer genieten van mooi uitzicht over de Lange Haven en smaakvolle gerechten, hapjes wijnen en cocktails.